Το 1973 στην Λεωφόρο Θηβών, λίγο πιο πάνω από το σημείο που βρίσκεται σήμερα το Κρητικό Κέντρο “Ομαλός” ο Εμμανουήλ Πατεράκης από τα Σκουλουδιανά Κισσάμου Χανίων, δημιούργησε ένα κρητικό στέκι σε έναν υπόγειο χώρο με έντονα Κισσαμίτικα στοιχεία που ονόμασε “Ομαλός”. Εκτός των άλλων ο ιδρυτής του “Ομαλού” έπαιζε βιολί και η γυναίκα του Ευαγγελία Πατεράκη τραγουδούσε.

Από το κέντρο αυτό είχαν περάσει όλα τα μεγάλα ονόματα της Κρητικής Μουσικής όπως ο Κώστας Μουντάκης, ο Κων/νος Παπαδάκης (Ναύτης), ο Μιχάλης Κουνέλης, ο Ζαχαρίας Μελεσσανάκης, ο Πέτρος Καρμπαδάκης, ο Βασίλης Κατσαμάς και πολλοί ακόμα σπουδαίοι μουσικοί.

Το 1981 ο “Ομαλός” μεταφέρθηκε στην Λεωφόρο Θηβών 283. Sήμερα συνεχίζει να προσφέρει υψηλή ποιότητα σε ότι αφορά την Κουζίνα την περιποίηση και την Κρητική Μουσική στην οδό Πειραιώς 68.

Εδώ και αρκετά χρόνια την διεύθυνση του κέντρου έχει αναλάβει ο Αντώνης Μπαντουράκης με τον γιο του Γιάννη.

Η αίθουσα του “Ομαλού” μπορεί να φιλοξενήσει 450 άτομα και διατίθεται για πάσης φύσεως χαρούμενες κοινωνικές εκδηλώσεις. Ελάτε από κοντά να πιούμε μια ρακή και να κανονίσουμε τον τρόπο και την ημέρα που θα πραγματοποιήσετε την εκδήλωσή σας πάντα με την υπογραφή ποιότητας του “Ομαλού”.